Wie is Laurens-jan van Dijk?

 

Ik geboren 09 januari 1972 te Amsterdam.

Net als heel veel mensen tegenwoordig had ik drempelvrees om een dansschool binnen te stappen. Maar op 6 jarige leeftijd gebeurde het dan toch. Aan de hand van mijn moeder ging ik samen met mijn zus dansschool Oostveen in Amsterdam binnen om mijn zus in te schrijven want ik wilde/ durfde nog niet. Eenmaal binnen wilde ik niet meer weg. Wat het was weet ik nog steeds niet maar ik was verkocht en ben nooit meer gestopt met dansen.

Hier een "korte"beschrijving van mijn dansloopbaan.

Na een jaar dansen bij dansschool Oostveen zijn wij verhuisd en moesten we op zoek naar een andere dansschool. Die was snel gevonden want om de hoek van de straat gaven Hans en Marianne van der Hilst dansles in het buurtcentrum.

Hans en vooral Marianne hebben mij de passie en vooral het plezier in het dansen bijgebracht gestoeld op een goede basis als danser maar ook als mens. Bij hen heb ik 20 jaar gedanst en geassisteerd in de clublessen en ben ik begonnen met de wedstrijden. Zij hebben mij tot en met de Hoofdklasse gelest, getraind en begeleid.

Toen ik eenmaal hoofdklasser was ben ik met Nancy Groenendal gaan dansen in Capelle a/d IJssel. 3/4/5 keer per week heen en weer reizen om te trainen en te lessen heeft uitendelijk, buiten een fantastische periode op en buiten de dansvloer, geresulteerd in de Nederlands Kampioenschaps titels Ballroom en Basic Slow Foxtrot. Uitkomend voor Dansschool Dam zijn we ook nog NK teammatch geworden.Na een partnerwissel is het mij, met mijn nieuwe partner Gonja Tambach, gelukt om nog tweemaal Nederlands Kampioen te worden in de Hoofdklasse Ballroom. Dankzij deze twee dames het ik het geluk gehad dat ik mijn doelen en dromen waar heb kunnen maken.

Uiteindelijk zijn de clublessen toch weer gaan knagen. De gezelligheid, de "gewone"mensen, de hele sfeer. Daar had ik een beetje heinwee naar. Ik ben toen bij dansschool Dam begonnen met clublessen geven en gestart met de opleiding FDO Dansleraar. Later is dat omgezet naar de opleiding danssporttrainer door ontwikkelingen binnen de dansschool en de danswereld. Al met al heb ik bij Dam 4 jaar lesgegeven aan clublessen en was ik inmiddels gestart met privelessen geven aan wedstrijdparen van verschillende niveau's.

Ik heb in verschillende scholen een kijkje mogen nemen als leerling of als leraar en heb zodoende een aardig idee wat er in verschillende dansscholen speelt.

Dit zijn die scholen:

  1. Dansschool Oostveen                                       Amsterdam
  2. Dansschool Hans&Marianne v/d Hilst                  Diemen
  3. Dansschool Dam                                             Capelle a/d IJssel
  4. Dansschool van Zandwijk                                  Amsterdam
  5. Dansschool Danceworld                                   Capelle a/d Ijssel
  6. Dansschool Eddie Spier                                    Amsterdam
  7. Dansschool Kaptein                                         Zoetermeer

Verder ben ik bij heel veel scholen langs geweest omdat vrienden daar dansten of lesgaven en zodoende heb ik daar ook wat van meegekregen.

Op het ogenblik geeft ik mijn privelessen in Amsterdam Noord en Aalsmeer of op locatie op aanvraag.

Inmiddels 37 jaar later ben in nogsteeds met heel veel passie en oneindig veel plezier bezig met dat wat mij gelukkig maakt: DANSEN

Dit was in het kort een een beschrijving van mijn dansloopbaan. Voor meer details omtrent mijn wedstrijd carriere verwijs ik jullie naar het kopje: Wedstrijd

Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd.

 

Laurens-Jan van Dijk


Built by Sparkling
Designed with Salt 'n Pepper